Бруно Лаг смята, че Саша Калайдич ще се наслади на предизвикателството на Висшата лига

Треньорът на Уулвс Бруно Лаг настоява, че високият 6 фута и 7 инча подписът на Уулвърхемптън Саша Калайджич ще се наслади на фитнес силата на Висшата лига, въпреки че е принуден да направи своя дебют.

Чалайдич беше хвърлен на живо в събота, когато Вълците започнаха сезона си и спечелиха с 1-0 над Саутхемптън, започвайки първия си мач само три дни след като завърши своя трансфер от Щутгарт за £16,2 милиона.

Австрийският нападател се нуждаеше от лечение за разкървавена уста след ранен въздушен дуел с централните защитници на Саутхемптън Армел Бела Кочап и Мухамед Салису, преди да бъде заменен в края на първото полувреме поради удар.

„Един от моите помощници каза: „Сега разбирам Висшата лига“, каза Лаге, „и (Калайич) каза: „Нека дойдат“.

“Отне му 45 минути да се адаптира. Аз също следя немската Бундеслига и тази лига също има интензивност и въздушни дуели.

“Той знае, че Висшата лига е специална заради това – всеки мач, който ще играе срещу топ защитници.”

Финалистът от добавеното време на първото полувреме Даниел Боденс грабна първата победа на Уулвърхемптън от 13 мача във Висшата лига и ги изхвърли от последните три.

Лааге разкри, че е бил принуден да предаде Калайдич за първи път внезапно в отсъствието на Раул Хименес, който първоначално беше избран като част от пейката, преди да се оттегли от отбора.

„Играхме с Раул три поредни мача, без той да работи преди сезона“, каза Лаге. „Беше му трудно да започне мача, дори да отиде на пейката.

„Когато се опита да бяга, това дойде с леки болки и хронична умора, така че беше лесно решение.“

Калайдич остана на коляно след ново предизвикателство в края на първото полувреме и беше заменен от летния си съотборник, подписвайки с Гонсало Гедес през първото полувреме.

„Не е нищо особено“, добави Лаге. Важното е, че той изигра 45 минути на добро ниво.

Саутхемптън падна до третата си загуба в лигата за сезона, след като не успя да реализира няколко възможности за гол.

Ударът с глава на Че Адамс бе отменен, след като топката падна от ръката му и резервата Стюарт Армстронг стреля с глава в напречната греда.

Салису каза на официалния уебсайт на светците: „Малко сме разочаровани, че не завършихме по точките.

„Мисля, че отборът свърши страхотна работа, но в крайна сметка нямаме точките, така че това е малко разочароващо.

„Имахме добри шансове в мача и трябва да се възползваме от шансовете си, защото когато не се възползваш от шансовете си, противникът ще те накаже, което те имат сега.