Философският Потър впечатлява на разкриването на Челси

Греъм Потър е много симпатичен човек и това се оказа брилянтно при първата му поява като шеф на Челси.

[ MORE: How to watch Premier League in USA ]

47-годишният Потър смени Томас Тухел миналата седмица, когато преминаването му от Брайтън в Челси предизвика известен шок, но като се замислите, има много смисъл.

Мениджърът на Англия е творил чудеса навсякъде и от Остерсундс през Суонзи до Брайтън той е подобрявал отбори с ограничени бюджети, като същевременно създава сензационен продукт за гледане.

Говорейки пред медиите за първи път на пресконференция на Стамфорд Бридж преди мача на Челси от груповата фаза на Шампионската лига на УЕФА срещу РБ Залцбург в сряда, Потър се усмихна през цялото време и разкри, че това наистина ще бъде първият му мач в Шампионската лига в плът. би се.

Последни новини от Висшата лига

Трансферни новини: Пулишич, Маккени предложиха на Манчестър Юнайтед – Ливърпул срещу Аякс доклад: Как да гледате на живо, новини за отбора, актуализации на мачовете от Висшата лига, които ще бъдат възобновени след почивката като проява на уважение към Queen…

Потър разсъждава върху пътя си към влизане в Шампионската лига

След кариера на калфа, в която той изигра само няколко мача от Висшата лига в средата на 90-те години и играеше предимно в по-ниските лиги на Англия, Греъм Потър работи неуморно през последните 17 години, за да получи тази възможност.

Той говори топло за това как се чувства добре с новите си шефове и за връзката, която се надява да направи с феновете на Челси чрез техния отбор. но също така беше много замислен, когато го попитаха за пътя му към една от най-големите работни места в световния футбол.

„Когато напуснах Англия за Швеция, работех в деветото ниво на английския футбол, за да бъда повишен в четвъртото ниво на шведския футбол“, каза Потър. „По отношение на това къде седях, това е пода, след това има много нива и ето ме и мен. Нямах план, че ще седя тук пред теб. Никога не съм имал това преди.

„Когато става дума за амбиция, очевидно искате да се изпробвате на най-високо ниво. Амбицията е едно. По-добрата отговорност означава да работите възможно най-усърдно върху работата, която вършите, да давате най-доброто от себе си и да предприемате стъпките, когато времето е най-добро. Нямаше голям план. Просто се съсредоточих да давам най-доброто от себе си във всеки клуб, в който съм бил. Опитайте се да поемете отговорност, анализирайте всички грешки, които правите, опитайте се да продължите напред и тогава всичко е въпрос на живот, нали? Никой не може да предвиди какво ще се случи след това. Никой не знае. Ето защо е толкова красиво.”

Рисковано движение?

Мнозина ще видят преминаването на Греъм Потър в Челси като рискован ход в живота му.

Новият американски съсобственик и председател Тод Бойли уволни Томас Тухел – широко смятан за един от най-добрите тактици в играта, който изведе Челси до титлата в Шампионската лига преди малко повече от 12 месеца – след слаб старт на сезона и ръководи трансфер през лятото емисия от 300 милиона долара.

Изглежда, че новата група на собственост на Челси следва своя предшественик, когато става дума за манталитета „наем и уволнявай“, за да постигне резултати.

Не изглежда ли рисковано Потър да се впусне в този цикъл?

„Рискове? Ако се качим по този път там, има риск. Това е животът. Никой не знае какво ще се случи в бъдеще“, каза Потър. „Напуснах Англия, когато бях на 30 и отидох в клуб, който уволняваше мениджър всяка година през последните пет години. Четвърта дивизия в шведския футбол, напуснах сигурна работа, изоставих бизнеса на жена ми заради шанса. Седемнадесет години по-късно, след като предприех предпазливи стъпки в кариерата си, не прихванах просто при първата възможност. Опитах се да разбера за какво става въпрос, дали е подходящият момент да поема следващото предизвикателство.

„Но предполагам, че това е животът. Животът е да излезеш от зоната си на комфорт. Да поеме отговорност. Става дума за вярата, че имаме повече от това, което седи тук сега. Наистина не го виждам като риск в негативен смисъл. Всичко малко непознато. Това е красотата на живота.”

Философският Потър е впечатлен от разкритието на Челси, което първоначално се появи на NBCSports.com