USMNT 2022 World Cup екипи, пуснати от Nike, като играчите вече са „ядосани“, а феновете не се притесняват

Играчите на USMNT моделират своите фланелки за Световното първенство през 2022 г. (Nike)

Доста преди Nike да пусне в четвъртък екипите на САЩ за Световната купа за мъже през 2022 г. и дори преди Изтекли фланелки Миналия месец някои играчи на USMNT успяха да видят и дори да моделират конците, които ще носят през ноември – и Уестън Маккени, халф и мода, “се опита да им каже”.

„Те“ вероятно бяха Nike и US Soccer. играч, каза Тим УеаТя беше “точно толкова ядосана”, колкото и феновете сега. Но дотогава те нямаха помощ.

Nike официално представи екипите рано сутринта в четвъртък, заедно с 11 други екипи за Световната купа, включително тези за Португалия, Франция и Бразилия. Домакинското фланелка на САЩ е сравнително просто в бяло.

Рикардо Пепи моделира фланелката на USMNT за Световното първенство през 2022 г. (Nike)

Рикардо Пепи моделира фланелката на USMNT за Световното първенство през 2022 г. (Nike)

Комплектът за гости включва синьо горнище с тай-дай, което пасва на едноцветни кралскосини шорти и чорапи.

Sergiño Dest моделира фланелката на USMNT за Световното първенство през 2022 г. (Nike)

Sergiño Dest моделира фланелката на USMNT за Световното първенство през 2022 г. (Nike)

В прессъобщение, рекламиращо фланелките на САЩ, Nike каза, че са “вдъхновени от прозрения и разговори със спортисти”. Но тримата спортисти, които са говорили за тях – Маккени и Уеа в коментари в Instagram и Полузащитникът Юнус Муса на разговор в Zoom миналия месец – са заявили, че играчите на USMNT не са впечатлени.

Муса, който има може би най-позитивната личност в целия отбор, беше попитан за тях и каза: „Комплектите са – да, те са комплектите, които направиха, знаете ли. Сигурен съм, че ще ни стоят добре на терена.”

Когато беше помолен да ги оцени с “палец нагоре” или “палец надолу”, той се усмихна и обърна палеца си настрани. — По средата — каза той. “По средата.”

Юнус Мусах дава странична оценка на фланелките от Световната купа в САЩ, които е носил по време на разговор с репортери в Zoom през август.  (Yahoo Sports)

Юнус Мусах дава странична оценка на фланелките от Световната купа в САЩ, които е носил по време на разговор с репортери в Zoom през август. (Yahoo Sports)

Как са проектирани комплектите USMNT

Nike, който все още не е отговорил на подробни въпроси от Yahoo Sports относно създаването на фланелките, каза в съобщението си, че бялата „дизайн на униформата включва смели ивици, разширен централен герб, наподобяващ баскетболни фланелки, двойни суоши на ръкавите, прикрепени към Американски футболни фланелки, уникалната кройка и шиене на раменете и ръкавите и модел на хокейната фланелка и вечни печатни букви.“

Комплектът е “вдъхновен от дизайнерските техники, открити в американската модна и улична индустрия”, казаха от компанията за облекло. „Дизайнерският екип на Nike използва уникална техника за боядисване с лед, за да създаде жизнена, младежка щампа, която вдъхва живот на фланелката.“

Феновете обаче категорично се противопоставиха и на двата дизайна. Мнозина сравняват и двете фланелки с тениски за загряване или тренировъчни горнища. В коментарите в социалните медии те напразно молят Nike и US Soccer да преосмислят.

Частно, някои американски футболни служители харесват синьото и вярват, че ще се продава добре, стига отборът да се представя добре. Минали фланелки на USMNT и USWNT, на които първоначално се присмиваха, като „Waldos“ и „Bomb Pops“, сега се празнуват. Те често изглеждат много по-добре на терена, отколкото на изтеклите снимки.

Но проектите всъщност не са в ръцете и на US Soccer. Nike търси и приема информация, но поема юздите за по-голямата част от процеса – изработването на фланелки USMNT и други.

Nike пуска още екипи за Световното първенство през 2022 г

Nike също пусна екипи за всички останали участници от Световната купа 2022, които доставя, с изключение на един. Говореше се, че материалът за всички е “модерен” и “лек”.

Единственият екип на Nike, който все още не е напълно разкрит, е този на Англия. Включените в изданието от четвъртък бяха (отляво надясно и горния ред надолу): САЩ, Саудитска Арабия, Португалия, Катар, Полша, Холандия, Хърватия, Франция, Канада, Бразилия, Южна Корея, Австралия.

Отляво надясно, горен ред и след това долен ред: САЩ, Саудитска Арабия, Португалия, Катар, Полша, Холандия, Хърватия, Франция.  (Nike)

Отляво надясно, горен ред и след това долен ред: САЩ, Саудитска Арабия, Португалия, Катар, Полша, Холандия, Хърватия, Франция. (Nike)

По часовниковата стрелка от горния ляв ъгъл: Канада, Бразилия, Бразилия, Австралия, Южна Корея.  (Nike)

По часовниковата стрелка от горния ляв ъгъл: Канада, Бразилия, Бразилия, Австралия, Южна Корея. (Nike)

Adidas и Puma вече пуснаха екипи за Световната купа за своите национални отбори – включително Мексико, Германия, Аржентина и Белгия (всички Adidas), както и Гана, Сенегал и Уругвай (Puma).

Турнирът започва на 20 ноември в Катар. САЩ и други страни ще дебютират с новите си екипи в приятелски мачове следващата седмица.