„Не мога да напиша по-добър сценарий“ от игрите този уикенд

Роуз Лавел от OL Reign дриблира футбола

Главен треньор на OL Reign Лора Харви Не мога да се сетя за по-добра реклама за NWSL от плейлиста за този уикенд. Първите осем отбора в момента са разделени от седем точки и всички играят един срещу друг.

„Не бихте могли да напишете по-добър сценарий“, каза Харви. „Имам предвид, че Висшата лига ще умре за това. Щяха да го пуснат по Sky Sports и щеше да бъде във всеки канал.”

Всеки отбор на NWSL има 3-4 оставащи мача от редовния сезон и залозите са високи. Шест отбора ще се класират за плейофите на NWSL през 2022 г., като първите два отбора ще получат сбогом на полуфиналите. От 12-те отбора в лигата 10 все още се борят за място в плейофите.

Освен това #3 San Diego Wave продаде всичките 32 000 билета за съботния мач срещу #7 Angel City FC на Snapdragon Stadium. Очаква се този мач да счупи рекорда за посещаемост на NWSL за 2019 г. от 25 218 за един мач, поставен от Портланд Торнс.

Също в събота, №5 Чикаго Ред Старс ще бъде домакин на №4 Хюстън Даш, докато №6 OL Reign ще пътува до №8 Кураж Северна Каролина. С толкова много отбори в надпреварата сценариите и вероятностите за клинч са в движение.

„В този момент всеки мач е от решаващо значение, всяка точка е от решаващо значение и затова имаме тази нагласа, че ще спечелим тези последни няколко мача“, каза нападателят на OL Reign Бетани Балсер.

След това в неделя двата най-добри отбора в лигата – Kansas City Current и Portland Thorns – се срещат в Children’s Mercy Park в Kansas City.

Харви, най-успешният старши треньор на NWSL в историята, никога не е участвал в толкова близко състезание в края на сезона.

„Мисля, че причината за драматичната разлика тази година е, че няма избягал лидер. Мисля, че това е различна динамика…”, каза тя. „Има толкова много равенство в лигата.“

„Това е най-клишираният отговор, но е вярно в тази лига, всеки отбор може да спечели във всеки един ден“, повтори старши треньорът на Портланд Торнс Риан Уилкинсън. „Наблюдаването на масата не е полезно. Грижем се само за себе си и за нашия бизнес и това е всичко, което можем да контролираме. Всичко останало е просто NWSL: ще се играе, както се играе.“

По-долу е пълният график за уикенда на NWSL от 17 до 18 септември, заедно с текущото класиране в лигата.

Игрите на NWSL този уикенд

петък, 16 септември:

Събота 17 септември:

 • Gotham FC във Washington Spirit (7pm ET, Twitch)

 • OL Reign в North Carolina Courage (19:30 ч. ET, Paramount +)

 • Хюстън Даш в Чикаго Ред Старс (8pm ET, Paramount+)

 • Angel City at San Diego Wave (22:00 ч. ET, Paramount+)

Неделя 18 септември:

NWSL таблица

От петък, 16 септември 2022 г.:

 1. Kansas City Stream (32 точки)

 2. Портланд Торнс (31 точки)

 3. San Diego Wave (31 точки)

 4. Хюстън Даш (30 точки)

 5. Чикаго Ред Старс (30 точки)

 6. OL Reign (28 точки)

 7. Angel City (26 точки)

 8. Кураж от Северна Каролина (25 точки)

 9. Орландо Прайд (21 точки)

 10. Washington Spirit (16 точки)

 11. Рейсинг Луисвил (14 точки) – извън спора за плейофите

 12. Gotham FC (12 точки) – Извън надпреварата за плейофите

Следвайте Alex Azzi в Twitter @AlexAzziNBC

Още спортни новини за жени

2022 WNBA Finals: Лас Вегас срещу Кънектикът график, как да гледате, резултати WNBA Finals: Слънцето на Кънектикът остава живо с категорична победа в Game 3 над Las… 2022 AmazingCre Portland Classic: Как да видите кой играе в LPGA…

Плейофни състезания на NWSL: „Не можах да напиша по-добър сценарий“ от игрите този уикенд, първоначално се появи на NBCSports.com