Бейл е пълен с енергия за Световното първенство, след като усети любовта в Ел Ей

По време на трудните си последни години в Реал Мадрид, Гарет Бейл намери истинско щастие на футболния терен едва когато играеше с Уелс за мачовете на своя национален отбор.

Сега, след като се премести в САЩ, той усеща любовта и на клубно ниво.

Бейл се присъедини към ФК Лос Анджелис през юли след изтичането на договора му в Мадрид и играе редовно за един от най-добрите отбори на Мейджър Лийг Сокър, макар и главно като резерва, докато изгражда своята форма, след като почти не игра през последния си сезон в Испания.

Крайната цел на Бейл е да бъде във върхова форма на 21 ноември – когато Уелс играе срещу Съединените щати в първия си мач от групата на Световното първенство в Катар. Това е първото световно първенство за уелсеца от 1958 г. насам и, според Бейл, кулминацията на кариерата му, в която той спечели титлите от Шампионската лига в Мадрид като най-скъпият играч в света.

В крайна сметка Бейл реши да се премести в Ел Ей, за да извлече максимума от последните години от кариерата си – за клуба и националния отбор – и вярва, че е направил правилния избор.

„Не мога да искам повече“, каза Бейл в тренировъчната база на Уелс в сряда, когато го попитаха как се е установил в Калифорния. „Веднага ме накараха да се почувствам като у дома си. Получавам добро настроение от моя отбор в МЛС и се надявам това да ми даде повече увереност, докато играя за Уелс.”

Бейл беше усмихнат – както винаги – когато се присъедини към отбора на Уелс във вторник, след като долетя от Лос Анджелис, където семейството му се премести и се чувства добре.

Също така е важно, че Бейл се чувства по-здрав и по-ефективен от много време насам. Той следва персонализиран фитнес режим, като постепенно зарежда тренировките си и започна два от последните шест мача на LAFC, след като го замести в първите пет.

Бейл все още не е изкарал 90 минути за новия си отбор, но това е по-вероятно да се случи, когато LAFC напредне в плейофите, където ще отидат като лидери в Западната конференция.

„Всеки играч ще ви каже, че най-важното нещо е да играете игри и да бъдете напълно във форма, да бъдете във форма за мач и да ви накара да се чувствате по-добре и по-добре на терена“, каза Бейл. „През последните няколко години трябваше да дойда (в лагера на Уелс) и да намеря нещо, да копая дълбоко и да намеря своята форма.

„Очевидно съм играл повече игри, тренирал съм повече, навлязъл съм в тези игри и е по-идеално да играеш колкото е възможно повече, за да можеш да се представиш по-добре за Уелс.“

Мениджърът на Уелс Роб Пейдж не е сигурен доколко ще използва Бейл за предстоящите мачове от групите на Лигата на нациите срещу Белгия и Полша и настоява, че най-важното нещо е да поддържа своя звезден играч във възможно най-добрата форма за Световното първенство.

Пейдж вярва, че преместването в Лос Анджелис е заредило с енергия Бейл.

„Тя блика от него, нали?“, каза Пейдж. „Виждате, че това беше правилният ход за него и семейството му. Независимо дали става въпрос за начина на живот, тренировките – виждате как се приема от играчите (LAFC). Те говорят за тази среда (в Уелс); очевидно го има и в съблекалнята в Ел Ей.

„Имахме го на лагер преди и той беше страхотен за нас и ни печелеше мачове, без да играе никакви минути на клубно ниво. Всяка минута, която можем да измъкнем от него, е бонус. Доволен съм – това е най-добрият резултат за мен.”

Бейл каза, че мачът на 21 ноември между Уелс и САЩ е бил редовна тема на разговор в съблекалнята на LAFC.

„Имаме малко закачки с някои играчи и треньорския щаб“, каза той. „Това е нещо, с което се шегуваме от време на време.

„В крайна сметка знаем, че това ще бъде труден мач и за двата отбора, който всички очакваме с нетърпение, когато дойде критичното време.“

___

Още AP футбол: https://apnews.com/hub/soccer и https://twitter.com/AP_Sports