САЩ пропускат много титуляри преди загряването на Световното първенство срещу Япония

Американският отбор на Грег Берхалтер преди Световното първенство е толкова забележителен с отсъствията си, колкото и тези, които ще играят срещу Япония в петъчната загрявка в Дюселдорф, Германия.

Тим Уеа, Юнус Муса, Крис Ричардс, Антони Робинсън и Зак Стефен са контузени за мача срещу Япония във вторник и последната загрявка срещу Саудитска Арабия в Мурсия, Испания. Майлс Робинсън ще пропусне Световното първенство заради скъсано ахилесово сухожилие.

„Определено е жалко да видя някои от момчетата, които са контузени в този момент“, каза полузащитникът Тайлър Адамс в четвъртък. „Но по някакъв начин това също им дава време да бъдат здрави за Световното първенство.“

На вратата ще бъде Мат Търнър, който има само един мач от началото на сезона на Арсенал. Walker Zimmerman и Aaron Long ще се сдвоят в централната защита, а Sam Vines ще започне като ляв бек.

Ръждата е фактор: Кристиан Пулишич е играл само 176 минути в Челси този сезон, Джио Рейна е играл 247 минути в Дортмунд, Сергиньо Дест 89 в Милан и Лука де ла Торе 17 в Селта Виго.

„Ние управляваме тези момчета, докато се изморят и когато вече не могат да изпълняват действията си, ги изваждаме от терена“, каза Берхалтер. „Мисля, че това е красотата да имаш шест заместници. Мога да си представя, че някои отбори правят това на Световното първенство за играчи, които не играят 90 минути и не са в добра форма.”

Търнър напусна началната си работа в Нова Англия, за да стане дубльор в Арсенал.

„Зависи как подходиш към тренировките. Бих казал, че ако просто се въртите и не мислите, че можете да промените ситуацията си, независимо какво правите, тогава губите голяма част от това предимство“, каза Търнър. „За мен искам да продължа да се подобрявам. Знам, че още не съм достигнал горната си граница. И това ще изисква упорита работа, някои очевидно рисковани ходове в кариерата.

Пулишич, Адамс и Уестън Маккени, най-добрите играчи на отбора, са на разположение. Те са играли заедно само четири пъти: в турнир срещу Еквадор през 2019 г., квалификации за Световното първенство срещу Хондурас и Канада през януари и приятелски мач срещу Уругвай през юни.

Много играчи имат клубни мачове до 12-13 ноември, което означава, че са възможни повече контузии. Тъй като ФИФА избутва Световното първенство в средата на европейския сезон, националните отбори нямат обичайните си три седмици за тренировки и привеждане на играчите във форма.

Маккени каза, че играчите не могат да се съсредоточат върху избягването на контузии.

„Не мисля, че някой тук ще играе по-малко агресивно или по-малко уверено, когато сме в нашите клубни отбори или когато играем тези приятелски срещи“, каза той. „В крайна сметка ние сме спортисти. Състезаваме се. Ще играем за победа. Ние не играем, за да бъдем на разположение за бъдещи игри.”

Берхалтер планира да обяви състава си от 26 играчи на Световното първенство на 9 ноември, 12 дни преди първия мач на американците срещу Уелс. Те играят с Англия на Черния петък и Иран на 29 ноември.

Берхалтер посочи Келин Акоста, Джони Кардосо, Лука де ла Торе, Брендън Арънсън, Джио Рейна и Малик Тилман като възможни заместници на Муса в халфовата линия. Рейна и Арънсън са по-често използвани като крила в Съединените щати

Нападателят е може би най-противоречивата позиция в отбора. Берхалтер избра срещу Джордан Пефок, Хаджи Райт или Брандън Васкес и избра Джош Сарджънт, Хесус Ферейра и Рикардо Пепи, които сложиха край на серия от 30 мача и 345 дни без гол за клуба и страната миналия уикенд.

ЗАБЕЛЕЖКИ

Отборът отпразнува 21-ия рожден ден на Кардосо с торта във вторник, но нямаше нищо специално за Пулишич, който навърши 24 години в неделя. „Пожелахме му честит рожден ден и той може да си купи каквото си поиска“, каза Адамс. Маккени, който седеше до Адамс, се засмя и добави: „Не си пилея парите за него. Той няма да ми купи подарък.”

___

Още AP футбол: https://apnews.com/hub/soccer и https://twitter.com/AP_Sports