Берхалтер, Адамс обяснява мрачното шоу срещу Япония

Северноамериканската футболна асоциация (USMNT) предизвика повече нови въпроси, отколкото можеше да отговори при загубата с 0:2 от Япония в петък, като треньорът Грег Берхалтер и куотърбекът Тайлър Адамс напуснаха, за да обяснят недостатъците си след мача.

[ MORE: What we learned from Japan vs USA | Player ratings ]

Япония се оказа тежък тест само 59 дни преди Световното първенство през 2022 г. в Катар и USMNT имаше много малко, ако изобщо имаше, верни отговори. Най-вече Янк не успя да придвижи топката по терена по смислен начин, което доведе до само четири удара (нула към вратата).

Очевидно Berhalter & Co. има много за обяснение…

Грег Берхалтер: „Тази вечер не видях много герой“

„Беше наистина състезателен мач. Мисля, че в крайна сметка се наранихме малко в играта с глупави подаръци. И искаме повече характер в мача. Дайте голямо уважение на Япония: добър отбор, конкурентен отбор, те притиснати добре, но можем да се справим по-добре.”

„По някаква причина тази вечер не видях много герой в това изпълнение.“

“Имаме работа за вършене. Очевидно трябва да се подобрим, но като цяло наистина добро изживяване за този отбор.”

Относно причината за борбите и дали натискът наистина нараства силно върху USMNT – чрез ESPN…

„Не знам дали близостта на Световното първенство има нещо общо с това, но играчите не изглеждаха като новородени и от физическата продукция погледнахме крачка назад“, каза Берхалтер. „И тогава е трудно, отбор като Япония ще те накаже.

“Корекцията през второто полувреме ни помогна да имаме повече контрол върху играта и ни даде повече пасове между линиите. Но през първото полувреме мисля, че това беше просто неудобството върху топката, нелепите подаръци.

„Изградихме съперника след добро начало, но след това той започна да удвоява и да дава някои топки и не беше това, което си представяхме.

Тайлър Адамс: „Днес не бяхме на нашето ниво… играхме за тях“

За неуспеха да отговори на очакванията и да се представи във важен момент…

„Определено е трудна работа. Искам да кажа, че дойдохте тук и искате да се отнасяте към това като към мач от груповата фаза на Световното първенство, подготовка за Световното първенство, а днес не сме на нивото си.

“Сблъскахме се с талантлив отбор, но накрая почти ни се прииска да играем с ръцете им. В нас се прокрадна малко разочарование. И можете просто да кажете на отбора, че бяха спрени, малко изоставаха в борбите, малко късно получиха топка, намиране на решения, опасност и създаване на положения, както правим ние. Обикновено. Това е опит в края на деня и нещо, с което трябва да се примирим за следващия мач.”

В плана на играта USMNT и защо не работи – чрез ESPN

“Мисля, че някои отбори в КОНКАКАФ – знаете, Мексико и Хондурас – ни оказаха натиск и намерихме решения. Просто трябваше да намерим решения по-рано. Мисля, че имахме план за мача и мисля, че щеше да е ефективно, ако се придържахме към нашия план за игра.

“Но на моменти имах чувството, че може би просто започваме да търсим индивидуални решения, вместо да се държим заедно, да се придържаме към нашия план за игра, да останем дисциплинирани в нашия план за игра. И видях Япония – те го направиха добре. Имаха един мач план и беше ефективен.”

„В началото беше така: ако крилата се стискат здраво, ще намерим решенията в припокриването; ще вземем Сержиньо. [Dest] Висам [Vines] Топка и намерете канала надолу по линията. Ако те натискат широко, тогава Уестън и аз [McKennie] Лука [de la Torre] Сигурно е намерил място върху топката.

“Не намерихме тези решения в началото. Мисля, че бързахме и форсирахме нещата и това доведе до много промени в опасни зони.”

За USMNT, който се изправя срещу отбор с качеството на Япония преди Световното първенство…

“Трябва да отдадете заслуженото на Япония, те са много талантлив отбор. Играл съм срещу група от тези играчи в Бундеслигата преди и те имат качество по целия терен и те показаха това тази вечер.

„Така че благодарение на техния план за игра, това проработи. Но ние не се чувствахме така, сякаш сме изпълнили плана си за игра преди началото на мача. Не можем да започнем да се колебаем и да правим нашите неща и да позволим на един човек да се промъкне в отбора. трябва да останем заедно като екип в края на деня, а ние не го направихме.”

Следвайте @AndyEdMLS

Реакция на USMNT: Берхалтер, Адамс обясняват мрачното шоу срещу Япония, което първоначално се появи на NBCSports.com