5 извода от приятелската загуба на мъжкия футболен отбор на САЩ от Япония

5 извода от приятелската загуба на USMNT от Япония първоначално се появиха на NBC Sports Bayarea

Петъчният международен мач срещу Япония не мина толкова добре за мъжкия национален отбор на САЩ.

USMNT падна с 2-0 срещу японска страна, която се готви да се бие в трудна група Е в Катар, която включва Испания, Германия и Коста Рика.

САЩ обаче бяха пълната противоположност, тъй като техните скоби за a Група Б това включва Англия, Уелс и Иран на Световното първенство по футбол през 2022 г.

Преди USMNT да усвои тази загуба и да се подготви за Саудитска Арабия във вторник, нека прегледаме пет извода от играта:

Травмите взимат своето

Ако гледате наполовина пълната страница на тази загуба, не търсете повече. USMNT напоследък преминава през тежка част от късмет с контузии с ключови играчи от начален калибър като Антоний Робинсън, Юнус Муса, Майлс Робинсън, Тимъти Уеа, Крис Ричардс и други, които бяха отстранени. Когато един отбор е изправен пред този проблем, е трудно да се възпроизведе потенциалното качество на стартови XI, когато половината от тази група е елиминирана.

Това не е извинение на старши треньора Грег Берхалтер – представянето беше слабо и той трябва да промени отбора си. Но той трябва да се надява да разполага с възможно най-здравия отбор през ноември.

В нападение в последната третина липсваше креативност

Кристиан Пулишич беше здрав преди началния удар, докато не хвана късен удар, който го остави встрани. Наличието му на разположение можеше да помогне на левия фланг да получи малко атакуващ сок, но е трудно да се каже предвид колко зле изглеждаше останалата част от отбора.

Джовани Рейна и Брендън Арънсън се активизираха, за да играят крилата, но е ясно, че и двамата са по-добри като атакуващи номер 8 или 10, отколкото да се опитват да създават от центриране. По-конкретно, защитникът на Япония и Арсенал Такехиро Томиясу завърши няколко действия, докато се въртеше по протежение на защитната линия, за да играе както ролята на централен бек, така и на десния бек.

Хесус Ферейра трябва да бъде по-трезвен

Началната позиция 9 е може би най-важната, която Берхалтер следи преди ноември. Въпреки че в момента Ферейра е първият избор, той трябва да бъде в страхотна форма, за да запази работата, особено след като Джордан Пефок е оставен извън отбора за септември.

Ферейра отбеляза в края на брилянтно центриране на Серхиньо Дест в първите няколко минути, както е показано по-горе, но той стреля с глава над гредата, вместо да я отрази, а японският вратар Шуичи Гонда не беше на позиция.

Мат Търнър се застъпи за започване в Катар

Въпреки че задната линия на USMNT често се бореше през 90-те минути, новият вратар на Арсенал Мат Търнър направи няколко ключови спасявания, които попречиха на гол линията да бъде по-лоша от 2-0.

Търнър няма много мачове за Арсенал след напускането си Революция в Нова Англия през летния трансферен прозорец, но Япония имаше осем удара към вратата и само два към вратата. Това ниво на спиране на удари ще бъде от решаващо значение в Катар, но отпадането на Арън Лонг може да бъде пътят напред за Берхалтер. Той беше един от резервите в титулярните 11 и докато централен защитник с левия крак е от решаващо значение за системата на някои мениджъри, Марк Макензи изглеждаше много по-добре, заменяйки защитника на Ню Йорк Ред Булс.

Излизането от Б група няма да е лесно

Гледайки списъците от група B на хартия, е справедливо да се твърди, че USMNT има втория най-добър състав, когато е напълно здрав. Англия очевидно е фаворит за оглавяване на групата, докато Уелс и Иран трябва да се борят за второто място. Въпреки това, ако САЩ направят това в Катар, може да се каже, че те могат да завършат четвърти в групата.

Като се има предвид, че Иран победи Уругвай с 1-0 в техния приятелски мач и Уелс се изравни с някои европейски сили, USMNT се приближава по отношение на формата през ноември. Приятелският мач срещу Саудитска Арабия ще бъде последният мач на отбора заедно, преди да се изправят срещу Уелс, за да открият груповата фаза. Да видим дали американците могат да насочат кораба в правилната посока.